Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre?

Napjainkban a gyermekek egészségi állapotának széleskörű romlásával összefüggésben az óvodai testnevelés igen széles körben használatos, mivel ezek az aktív korosztály legérdekesebb és leghatékonyabb formái az óvodás korú gyermekek inaktív gyakorlása során. A kisgyermekek mindig örömmel töltenek be különböző rövidtávú fizikai gyakorlatokat az osztályok közötti szünetek között, valamint a képzés során.

A testnevelés célja elsősorban a gyermekek mentális aktivitásának és hatékonyságának növelése és fenntartása az osztályok során. És biztosítja a rövid dinamikus pihenést egy olyan időszakban, amikor a gyermek teste jelentős stressz alatt van. A hallás és a látásszervek, a törzs izmai, és különösen a hátsó, a működtető kar kefe - minden statikus állapotban van, és rendszeres, rövid pihenést igényel.

A testnevelés fontossága az óvodában

A testnevelés fontos szerepet játszik a baba motoros aktivitásának és testtartásának rendezett változásából, ami viszont csökkenti a fáradtságot és visszaállítja a psziché pozitív érzelmi állapotát.

A munkamenet során testnevelési munkamenet tartható egy olyan asztalnál, ahol a gyermek foglalkozik, vagy ül mögötte. Rendszerint két vagy három gyakorlatot jelent a törzs hajlításának és kiterjesztésének, a kéz körkörös mozdulatainak, gyakorlatoknak, az izmok aktiválásának, a mellkas megnyitásának és a helyszínen való gyaloglásnak. A testneveléshez eltöltött idő átlagosan 1-2 perc. Ha a fizikai kultúra áthalad az osztályok között, akkor valamilyen mobil játék formáját öltheti.

A friss levegő előfeltétele a teljes körű testnevelésnek az óvónál, így a nyári ablakokban és télen a transzmisszióknak nyitva kell lenniük. Miután elvégezte az összes gyakorlatot, rövid sétát kell tennie, és fel kell ajánlania az üléseit.

Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre?Általában a DOS-ban végzett testneveléshez olyan szöveg társul, amely közvetlenül kapcsolódhat a foglalkozáshoz, vagy absztrakt lehet. A legfontosabb az, hogy a szöveg egyes szavaiban a gyermekek kilégzést hajtsanak végre, és ideje legyen mély és csendes lélegzetet venni a következő év eleje előtt, akkor a gyermek légzése nem fog elmenni a testmozgás után, de ritmikus és nyugodt marad.

Különösen a fizikai kultúrához hasonló gyermekek, akik zenei kísérettel járnak, sokkal érdekesebbek és érzelmek. A gyerekek énekelhetnek egy pár verset egy jól ismert dalból, miközben egyszerű táncos lépéseket tesznek - például leülni, úszni, gyengéden hajlítani. Az ilyen tevékenységeket, mint a felhőt, a modellezést és a rajzot, a tanárnak figyelembe kell vennie, hogy a fizikai kultúra megszakíthatja a gyermek kreatív szándékát, így ha a gyermekeket nem különösebben fáradtsággal jelölik, akkor ez nem hajtható végre.

Az óvodapedagógusoknak való segítségnyújtás érdekében jelenleg számos testnevelési készlet létezik az óvodások számára, akik nemcsak kedvelik őket, hanem a mozgás, a beszéd és a finom motoros készségek koordinációját is fejlesztik.

Related news

Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre Miért van szükségünk az óvodai testnevelésre